Vraag van de maand: wat houdt een waardebepaling van mijn woning in?

Je ziet de term waardebepaling vast wel eens voorbij komen. Maar wat houdt een waardebepaling nou precies in? En is dit dan hetzelfde als een taxatie? Makelaar en taxateur Arjan Embrechts geeft het antwoord!

Een waardebepaling van de woning is iets anders dan een taxatie. Bij een taxatie wordt de waarde van de woning bepaald middels een rapport dat wordt opgesteld door een gecertificeerd taxateur. De taxateur neemt zeer uitgebreid alle eigenschappen van de woning onder de loep en geeft daar vervolgens een waarde aan. Al deze waarden worden in een officieel rapport vastgelegd.  

Schatting van de waarde

Een waardebepaling zit iets anders in elkaar. Bij een waardebepaling wordt er door de makelaar een schatting afgegeven van de waarde van jouw woning. Een waardebepaling is een door de makelaar opgestelde verklaring waarin de totale oppervlakte van de woning en een vraagprijsadvies worden afgegeven. Een waardebepaling is dus minder uitgebreid dan een taxatierapport. Beumer Garantiemakelaars biedt een waardebepaling gratis aan.

Wanneer kies je voor een waardebepaling? 

Een waardebepaling is waardevol omdat je snel en gratis achter de geschatte waarde van je woning komt. Dit is handig omdat je bijvoorbeeld graag wilt weten of er overwaarde op je huis zit. Maar ook omdat je verhuisplannen voor de toekomst wilt gaan maken en je graag wilt weten hoe wild je dromen mogen zijn. Bij een waardebepaling krijg je de gegevens boven tafel die iets vertellen over de exacte afmeting van de woning en kadastrale gegevens. En dat kan handig zijn als je wilt gaan verkopen. Een taxatierapport is nodig als jij een hypotheek wilt gaan aanvragen bij de bank. Dan wordt alleen een officieel taxatierapport, goedgekeurd door de NWWI, aanvaard." 

Ben je benieuwd naar de geschatte waarde van jouw woning? Gebruik dan onze online tool: https://waarderapport.beumerutrecht.nl

Wil je de waarde laten controleren door één van onze makelaars? Maak dan gerust een afspraak.  

 

 

Verkoper van Driebergsebos 24
10

Makelaar Niek en de andere betrokkenen van dit kantoor hebben fantastisch werk verricht. De juiste koper was snel gevonden en de verkoopprijs was boven verwachting.

Verkoper van van Herwijnenplantsoen 258
10

We zijn ontzettend goed geholpen door de Beumer Makelaar! Ze waren erg vriendelijk en weten heel goed waar ze het over hebben in de huidige markt. Ze geven passend advies en kunnen dit ook onderbouwen. Voor ons was de verkoop hierdoor stressvrij en alles verliep soepel. Ik kan ze ook adviseren als aankoopmakelaar, ook op dit gebied passend advies en veel kennis. Wat verder ook erg belangrijk is: ze zijn goed te bereiken, zowel telefonisch als het kantoor, en ze houden zich aan de gemaakte afspraken.

Verkoper van Prins Bernhardplein 27
10

Deskundige mensen hebben mijn huis verkocht super goed juiste advies alle belangrijkste vond ik beumer makelaardij is niet alen voor verkopende partij maar ook kopende bartij belangen behartigen het fijn en en goede samenwerking super hartelijke dank en tot volgende keer

Lees meer
Terug
Recent bekeken